Rodiq » Page 'De ce merg cu bicicleta?'

De ce merg cu bicicleta?

Pentru ca ajung mai repede: pe distante de 2-8 km prin oras, bicla poate fi si de 2 ori  mai rapida decat masina / transportul in comun. Nu trebuie sa merg pana masina sau statia de metrou, bicla e legata aprope, nu trebuie sa astept sa vina metroul, nu trebuie sa stau in ambuteiaj, nu stau in ambuteiaj, NU STAU IN AMBUTEIAJ, pot sa scurtez pe strazi interzise masinilor, nu e musai sa stau chiar la toate stopurile (cu bicicleta esti si masina, si pieton in acelasi timp), cand am ajuns nu tre sa ma invart de 3 ori pana gasesc loc de parcare (sau sa merg de la statie la destinatie), nu tre sa merg pe jos de la parcare la destinatie.

Pentru miscare: un drum mediu de 4-5km (pana la job, pana la piata, pana la o cafea cu prietenii) il parcurg in aprox 20 min, + drumul inapoi 20 min = 40 min de miscare, timp pe care oricum il pierdeam in metrou sau in masina!

Pentru senzatia de libertate: este extraordinar sa nu fi prins intr-o masina impotmolita in trafic, sau in metrou 10 coate in stomac… Sau sa o tai prin parc, intr-o zi insorita… Sau pe drumuri de tara, fara urma de poluare, printre livezi si paduri…

Share and Enjoy:
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Reddit
 • RSS

4 comments to “De ce merg cu bicicleta?”

 1. Am bicicleta, dar nu merg cu ea pt. ca:
  1. Depinzi de prea multi soferi sa fie atenti. Daca intr-o masina la 40km/h in buc (muult peste viteza medie) un accident nu inseamna decat nervi si bani, cu o bicicleta poate insemna viata. Nu am indeajunsa incredere in soferul bucurestean sa stiu ca daca eu merg pe marginea drumului, el stie sa mearga fara sa dea peste mine.
  2. Se fura extrem de usor. Daca nu gasesti un loc de parcare adecvat (intr-un interior undeva), ai sanse sa ramai fara ea.
  3. Nu am mers niciodata la servici pe bicicleta (e la vreo 8 km), dar.. nu stiu cum se rezolva cu hmm.. mirosul (scuze pentru persoanele delicate). Dupa 30-40 min de pedalat (eventual la 40 de grade).. poate fi o problema destul de mare.
  Concluzie: inca prefer metroul (sau tramvaiul)

 2. 1. Astazi un taxiu mi-a atins bicla, in timp ce incerca sa dea cu spatele eu stationand pe trecerea de pietoni… Bucurestiul cere sa ai si o perechie de ochi la spate 🙂

  2. Not true. Am bicla de oras, costa 4 milioane noua, n-are suspensii si aparatori futuriste, si o leg cu incredere de orice gard (pana la proba contrarie). Personal cred ca in Bucuresti inca nu s-a format o piata de bicle furate.

  3. Dap, 8 km sunt cam mult. Unii mai destepti decat mine au facut niste studii, si distanta maxima recomandata pt bicla e de 7km (eu fac 4-5 km de obicei).

 3. un an nou, si din nou cu bicla!

 4. test

Leave a comment


one × 1 =