Rodiq » Page 'tv or not tv?'

tv or not tv?

Aceasta este intrebarea.

Dupa doua luni fara televizor, am observat ca am mintea un pic mai limpede, gandurile clare, sunt mai relaxata, si parca a disparut un bazait continuu ca de tantar. Parca este prea multa liniste cateodata, dar pot oricand sa intru pe net, citesc ultimele stiri, vad la minut prognoza meteo pe 15 zile, ascult last.fm sau sa ma uit la un serial cumparat pe bune de pe Amazon. Sau sa ies in oras la un film. Ma simt in control.

Oare este o intamplare? Oare bazaitul televizorului creeaza aceasta stare de agitatie, nervozitate fara stiinta? Ca un produs rezidual al luptei canalelor dupa audienta? Sau poate e mai bine ca oamenii sa uite de control? De cine sunt, si nu cu gandul la ce si-ar putea dori? Si la ce drob de sare poate sa le cada in cap din clipa in clipa?

Am auzit pe cineva vorbind (tot la televizor) despre costul publicitatii in ro. Cica tv-ul este inca ieftin, si daca ai un produs cu un target de 1 milion de consumatori, publicitatea la tv este cea mai eficienta. M-am simtit tare tare mica, una dintr-un milion. Mica furnicuta consumatoare. Consumatoare de pufuleti cateodata (nu de hipopotami kinder!). Si pt acest bazait mai trebuie si sa platesc abonament, cumpar tv, si sacrific 1mp din casa. Deci stau sa ma intreb, oare merita? O sa am o viata mai buna? E asa grav daca nu voi stii care este noua aroma de detergent? Si ultima gama de ciocolata? Sau ca orangina tre agitata?

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

3 comments to “tv or not tv?”

  1. Nu cred ca televizorul o creaza, dar o mentine destul cat sa nu o vezi 🙂

  2. Anul acesta facem sapte ani fara televizor. Pe de alta parte, ne bate gandul sa ne luam unu’ ca de cand nu mai avem teveu ne dam (mult prea) mult pe Internet si pe telefonu’ mobil 🙂 Sa renuntam oare si la Internet si la telefonu’ mobil? Aceasta-i intrebarea! Cu masina ne-am razgandit, nu vrem sa renuntam la ea. Vrem sa mai mergem cu velocipedele in tura cu voi 🙂

  3. Televizorul este singurul mod de a ne toci mintile si de a ne reduce la stare vegetativa… Nu zic sa nu te uiti la un film sau emisiune, dar nu sa iti dedici tot timpul liber televizorului: cand te trezesti primul lucru- deschizi tv, cand te intorci asasa – deschizi tv. In acest fel comunicarea se anuleaza, viata se reduce doar la a privi un ecran…

Leave a comment


four + 4 =