Rodiq » Page 'piata muscatelor?'

piata muscatelor?

M-am trezit de dimineata cu un singur gand, sa imi dedic ziua balconului. Zis si facut: mers la cap de militari, urcat in toyotica 3mp lemn de exterior, traversat oras, urcat cu greu pana la etajul 2.

Urma, credeam eu in naivitatea mea, partea cea mai simpla: sa imi pun cateva muscate pe balcon… Ma sui in masinuta, merg doua stradute si ma opresc la piata “floreasca” (nume predestinat). Ma uit la muscate (am o pata cu muscatele – de altfel singura alternativa la petunii, pt flori toata vara), erau aceleasi de acum 3 zile doar ca mai putine, si doar rosii. Hm. Imi zic eu lasa ca merg la piete mai serioase, si iau de acolo 12 muscate in mai multe culori, si sigur am si ce negocia. Nu la obor (nebunie cu parcarea), asa ca unde altundeva decat la piata de flori? (george cosbuc).

Destul de liber prin oras, asa ca in 20 minute hopa eram la piata de flori. Destul de subtire piata, problema insa, muscate erau doar la o singura taraba, toate rosii 🙁 Macar erau mai ieftine. Cu tristete, incerc sa aflu mai multe. Exista 2 tipuri de muscate: drepte si curgatoare, iar toata lumea le lauda pe cele curgatoare (mai rezistente, mai spectaculoase, mai multe flori, rezista peste iarna). Bun, deci vreau curgatoare – dar n-aveau. So, directia minuata piata Moghioros.

muscate_balcon

La piata Moghioros ca de obicei, cea mai buna oferta din bucuresti. Sunt chiar 2 tarabe cu muscate! O doamna simpatica ce era pe punct de plecare, mai avea cateva fire (frumoase foc recunosc) si cateva muscate drepte. Bun, deja stiu care e smenul, ma declar multumita ca am gasit ceva, si iau 2 burgundia si doua rosii de la doamna simpatica. Speriat de disperarea mea, vine si Len in fuga cu bicicleta, sa ma sustina. Suntem amandoi de acord, piata Moghioros rulez. Gustam pe fuga o capsuna si o luam mai departe.

Ma opresc scurt la alte florarii pe drum, la nicul din cotroceni, la 1 mai, nimic, nici fir de muscata. Doar sa aflu ca pana acum doua zile aveau zeci de culori, si mai primesc la toamna.

Deja toata treaba e un pic prea stresanta. Cu alti ochi, ma uit in jur. Remarc pentru prima data balcoanele fade, fara fir de floare. Peste tot doar gipane si betoane. Incep deja sa ma intreb: oare in bucurestiul asta, nimeni nu mai vrea flori? Aha, am zarit niste ghivece, in jurul unui pavilion electoral! (in pavilion, 2-3 pensionari – oare cat primesc pe zi pt impartit fluturase? o fi munca voluntara? un baietel vrea sa ia un pliant, si il alunga repede repede: baiatu, ai cumva 18 ani?)

muscate_curgatoare

Iau o scurta pauza, pt regruparea fortelor. Primesc un tip de la Len, cica pe deneu ar fi multe flori, pana la corbeanca, le-a vazut el de pe bicla, de dimineata. Stau si ma gandesc: sa ma las batuta? sa incerc alta data? Parca mai bine acum, sa termin o data, eu tot vreau floricele, macar sa nu pierd si alta zi. Cu avant, pornesc spre deneu. Toate bune, frumoase, insa cum dau cotul la piata presei, hopa si ambuteiajul .. si astept… si astept … Intr-un final trec de baneasa si bag tare. Nici nu stiu cand am trecut de otopeni. Dupa ultimul pod, imediat vad floricele pe dreapta si cu tupeu opresc.

Surprise! Am nimerit in paradisul muscatelor! O doamna ff draguta imi arata o multime de culori. Foarte fericita de ideea cu deneul, iau repede 3 albe (sortimentul cel mai rar) , aflu ca doamna e pana seara tarziu, si plec mai departe … Dupa vreo cateva sute de metrii, alta taraba, si tot asa. Nu pot sa cred! Aici se ascunsesera toate… Am gasit si englezesti, dar nu imi plac asa tare cele visinii, insa surprise, exista si englezesti rosii si albe. Perfect!

La Corbeanca alte tarabe, alte cuceriri. Fac socoteala ca mi-ar mai trebui inca 2 flori. Parca tot am luat rosii si albe, sa iau si altceva. Culmea ironiei, aproape gard in gard cu reprezentanta Ferarri (care e aproape gata, lucrau baietii de zor) , este un mall de gradinarit. Aici insa destul de fitos, numai importuri si eternele muscate rosii. Hm, daca vroiam sa imi cumpar un bolid roscat, cred ca aveam mai multe sorti de izbanda…

muscate_englezesti

Resemnata, intorc pe sub un pod si revin la doamna de la iesirea din Otopeni. Avea si muscate curgatoare roz, ultima mea dorinta. Cand sa plec, descopar si niste minunatii de flori portocalii, se cheama nemesis. Gata, asta este, iau si de-astea. Incepe sa ploua, si intorc la pasarela inapoi spre bucuresti. Plina de bucurie ca voi avea floricele pe balcon, ma opresc la brico in baneasa sa imi iau ustensile, pamnant si jardiniere lipsa. Fericire mare, vad pt prima data anul acesta un curcubeu (imortalizat scurt ci aparatul cel nou, care e tot timpul cu mine).

curcubeu

O tulesc acasa, fac o mizerie monstruasa, insa intr-un final, balconasul meu e plin de flori! Deschid in sfarsit calculatorul, si scriu aceste randuri.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Reddit
 • RSS

5 comments to “piata muscatelor?”

 1. Vrem poze Rodiq ! Tot te lauzi tu cu noua camera…

 2. gata si pozele!

 3. super. ma bucur ca ai reusit totusi sa-ti indeplinesti dorinta, mai ales dupa asa o alergatura 🙂 mi-a captat atentia mallul de gradinarit. ma intereseaza subiectul ..ai putea te rog sa-mi dai mai multe detalii despre locul unde e?

 4. sunt mai multe pe dn1, cel la care ma refer este in Otopeni, pe stanga (mergand pe sensul Bucuresti Ploiesti), cu un pic inainte de reprezentanta Ferrari.

 5. […] balconas, avea jardiniere din tabla ruginita, si solutia a fost sa le imbrac in […]

Leave a comment


eight − = 1