Rodiq » Page 'fusilli carbonara'

fusilli carbonara

Imi plac la nebunie, dar cum foarte rar se gasesc in variante neinstant, fara prafuri, m-am hotarat sa incerc sa le gatesc singura. Dupa ceva cautari pe net, am folosit ca sursa de inspiratie urmatoarea reteta, care surpriza, este la fel de usor de gatit ca varianta instant:

http://www.opensourcefood.com/people/rachel/recipes/chorizo-carbonara

carbonara

Ingrediente (pentu 2 portii – a se injumatati/duplica pt o portie sau 4):

200 g fusilli

200 g smantana 20% grasime

40g parmesan

150g kaizer/muschiulet afumat/sunca

1 galbenus de ou

Preparare:

Se pune la fiert apa cu multa sare, cand este in clocot se pun pastele.

Se amesteca intr-un bol smantana cu parmezanul si galbenusul oului. Se adauga piper, de preferinta proaspat macinat. Compozitia trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se taie felii sunca si se caleste intr-un woc cu o lingura de ulei de masline, intai la foc mai tare apoi la foc potrivit.

Cand sunt gata pastele se scurg si se pun in woc peste sunca, se amesteca si se opreste focul.

Imediat se adauga compozitia din bol si se amesteca. Doar daca mai e nevoie se sareaza. Se lasa un pic, caldura latenta a pastelor va coace galbenusul de ou exact cat trebuie.

In farfurii se poate orna cu frunze de patrunjel.

Enjoy!

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


3 + seven =