mancare de vinete
Pentru ca imi place tare mult salata (gustul) de vinete, insa nu am rabdare sa le coc, sa le cojesc, sa le bat, sa le amestec si sa si curat apoi bucataria, am “furat” aceasta reteta de la maestrul len, cu mici modificari (= simplificari):
Ingrediente (pentru 2 portii):
– o vanata mica
– un ardei gras
– un ardei capia
– o jumatate de ceapa(rosie)
– 2 catei de usturoi
– o lingura de sos de soia
– o lingurita de otet balsamic (optional)
Preparare:
Se taie ardeii fasii subtiri, vanata se decojeste (ca un cartof) si se taie felii de 3-4 milimetri si apoi fasii de 1 cm, ceapa se taie rondele cat mai subtiri.
Intr-o tigaie groasa se pun 4 linguri de ulei (obisnuit, cel de masline e mai greu), cand uleiul se incinge se pun catieii de usturoi intregi, vanata si ardeii. Se coc la foc potrivit (cat sa sfaraie uleiul), cu capac, mestecand din cand in cand. Cand vanata mai are un pic si e gata (cand e gata e moale si culoarea se schimba, devine … vanata) se pune si ceapa. Daca mai e nevoie pe parcurs se completeaza un pic uleiul. Cum e si ceapa usor patrunsa, se pune lingura de sos de soia si eventual 1/2 lingurita otetul balsamic, pentru a taia un pic uleiul si se scot cateii de usturoi.
Se serveste cu un pic de carnita (pregatita in paralel) la gratar, merge foarte bine cu berbecut, dar si o frigaruie de pui e tocmai buna. In poze, cu niste carnaciori ce au in compozitie carne de oaie.
Pofta buna!
1. October 2008 at 12:59 pm :
Ce bine arata