Rodiq » Page 'despre peturi'

despre peturi

Incep acest post cu o poza reprezentativa:

peturi

Si contextul in care a fost luata:

lac

Si continui cu tristul adevar: un procent urias de romani nu sunt educati sa nu lase mizerie in jurul lor. In comunism nu existau peturi si ambalaje din plastic, iar sticlele aveau valoare mica, aproape simbolica, insa suficient cat sa nu fie aruncate. Combinate cu lipsa de educatie – oare nu toti invatam de mici copii sa nu lasam mizerie in jur?

Si imi dau seama ca fiecare dintre noi trebuie sa faca ceva in acest sens, daca vrem sa nu mai vedem peturi peste tot. Hadeti: sa zicem oricate ori avem ocazia oamenilor din jur ca nu trebuie lasata mizerie negdegradabila, sa ne implicam in campanii de educare la scara larga, sa cerem sa se difuzeze spoturi la tv si la radio, sa cerem amenzi si inspectii si sa mergem ca voluntari la strans pet-uri. De ce nu sunt amendati oamenii care nu isi strang propria mizerie? De ce nici o firma de imbuteliat suc sau apa nu scrie pe eticheta si pe reclama ca pet-ul nu se degradeaza si nu trebuie aruncat? De ce nu sunt obligati sa puna la dispozitia oamnilor centre de reciclare? Este prea multa mizerie!

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

3 comments to “despre peturi”

  1. Crezi ca pe un burtos cu o casa portocalie cu albastru cu verde sau pe sarmanul smecher care-l priveste pe primul cu reverenta il deranjeaza un pet?

  2. Poate ca n-o sa-i pese, initial. Dar stii …daca ar exista presiune sociala reala in acest sens, pana la urma s-ar da si el pe brazda, neavand incotro. Asa cred ca s-a intamplat si la altii. Nu sunt romanii mai nesimtiti decat alte natii. Toti spunem ca ne deranjeaza diverse lucruri in tarisoara, dar atat de putini dintre noi avem curajul sa facem ceva ca sa indreptam lucrurile. Lucruri mici, care stau in putinta noastra… Parca ne e jena sa ne asumam atitudini, actiuni. E in primul rand autocritic ce-am scris aici… Si eu as vrea sa plantez copaci, sa adun peturi, sa am grija de animale abandonate, dar numai in imaginatie. In practica….e mai greu.

  3. Intr-adevar, presiunea sociala e importanta, si orice lucru, oricat de marunt, in acesta directie. Cat despre lucrurile mai complicate, aici e si mai greu, practica ne omoara (si pe mine din pacate)

Leave a comment


5 + nine =