Rodiq » Page 'legume in sos alb'

legume in sos alb

Inspirata de mancarea chinezeasca, am incercat sa replic o portie de legume cu pui, in sos alb.

la final

Sosul:

- ceapa si ginger taiate marunt (eu am pus ginger praf, insa a colorat un pic sosul, data viitoare o sa incerc fara) si 2 catei de usturoi intregi

Am calit ceapa in cat mai putin ulei, apoi am adaugat o jumatate de cana de apa (ideal zeama de legume fierte) si o lingurita de faina.

sos alb

Legumele (in ordinea in care se taie fasii subtiri si se pun la calit):

- 1 morcov

- un pumn de fasole verde (fiecare pastaie taiata si de-a lungul) – cam cat 2 ardei

- 1/2 ardei verde

-1/2 ardei capia

- un pic de telina (cam cat jumatate din morcov)

- la final ceapa taiata rondele

Se calesc la foc mic, cu un pic de ulei, sare, piper, merge si un chili peper daca se vrea mai iute, intr-o tigaie groasa, cu capac.

legumele

Spre final intr-un woc am rumenit un piept de pui taiat bucatele mici, si cand au fost gata legumele le-am amestecat cu sosul si carnita.

Inca nu am descoperit cum sa fie sosul si mai alb, si mai inchegat – insa legumele preparate asa sunt foarte gustoase.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

2 comments to “legume in sos alb”

  1. Arată foarte bine.

  2. multam frumos de apreciere, si cat de curand sa pun online si varianta de sos incropit cu amidonul chinezesc.

Leave a comment


× nine = 27