Rodiq » Page 'ingrediente chinezesti'

ingrediente chinezesti

Tanjind dupa mancarea chinezeasca gatita cu mici modificari, si fara 2 h timp de livrare, am indraznit sa plec in expeditie in noul cartier chinezesc, dupa ingrediente.

Gasisem cateva hint-uri pe forum-uri, pana la urma, cu ajutorul oamenilor din zona si dupa 2-3 rataciri, am gasit exact ce cautam, un magazin plin de chinezarii (de haleala).

sos de soia si amidon

sos de soia si amidon

Erau de toate: orez varsat de multe feluri, multe sortimente de ciupercute uscate, inclusiv mai cunoscutele “urechi de lemn” (se cumpara uscate si isi revin la o stare naturala in apa fierbinte), evident muguri de bambus (noroc cu vanzatorul, care mi i-a indicat, nu i-as fi recunoscut la pachet), amidonul special pt sos alb transparent, sos de soia la sticle si bidoane maaari, sos de vin, taitei, etc. etc. ….

muguri de bambus

muguri de bambus

Cum se ajunge acolo: pe soseaua colentina, pe dreapta cum se iese din oras, cu un stop inainte de benzinaria mol (exact la stop, in dreptul statiei de tramvai). Adresa exacta: Sos Colentina nr 352-354. Eu am ajuns dupa program, insa pe usa era afisat un mobil la care am sunat si in 3 minute a venit cineva si mi-a deschis.

urechi de lemn

urechi de lemn

Ah, alt amanunt important: preturile mai mult decat decente.

Urmeaza acum doar sa si invat sa le folosesc, maestrul len a inceput sa joace cu ele, deocamdata pui cu urechi de lemn in sos de soia, yam yam.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Reddit
 • RSS

7 comments to “ingrediente chinezesti”

 1. […] avut timp sa fac de mancare asa ca mi s-a parut foarte interesanta provocarea lui Rodiq de a folosi ingredientele chinezesti: urechi de lemn, bambus si sos de soia gasite, culmea, in […]

 2. Super! Cautam de mult urechi de lemn. Noroc cu len care m-a trimis la tine. Imi poti spune cat au costat? Se gasesc destule sau poti avea si ghinion si sa mergi pana acolo degeaba? Merci mult!

 3. Acum am vazut pe punga pretul… 😀

 4. Dap, nu foarte mult (18lei am verificat in pozele mari), se expandeaza foarte mult in apa, ajunge un singur caus o data. Aveau o multime, si de multe feluri – data viitoare sper sa mai iau si alt soi de ciuperci, nu doar urechi de lemn.

 5. Merci mult de tot. Acum sa vad cum imi fac drum pana acolo. Sper sa fie deschis si-n weekend.

 6. da in cj u gasessc

 7. daca sunteti fani mancare chinezeasca incercati si http://www.asianhomegourmet-online.ro

Leave a comment


nine − = 5