Rodiq » Page 'next?'

next?

zilele astea am auzit la fiecare colt de strada oameni vorbind despre criza financiara. multe teorii, multe temeri, idei, toata lumea e deodata experta, desi inainte foarte putini ar fi zis ca urmeaza sa ceva.

singurul lucru pe care l-as putea adauga in acest moment, sunt cateva idei despre viitor:

– va fi la moda sa faci “o economie”, nu “o investitie” (desi nici inainte oamenii nu faceau de fapt o investitie, cum sunt convinsa multi nu vor face de fapt economii)

– intr-o oarecare masura oamenii din ro nu se vor mai uita ciudat la tine cand vei face o achizitie calculata, pt ca ai nevoie de ceva, nu ca sa te dai mare (zic intr-o oarecare masura, pt ca fitzele si rasinile la noi nu au moarte)

– ma astept ca multi “smecheri” sa se trezeasca deodata fara nimic, ca in desenele animate cu road runner (cand mergea el in aer o vreme si apoi buf sec in canion)

– cei mai smecheri cu siguranta nu vor pati nimic. aici tre sa recunosc, ideea nu e a mea, ci a unui tip mai in tema.

– insa vor fi si multe lucruri schimbate in bine: adio nesimtirea candidatilor la job, si pretentiile de salarii de superstar. preturile materialelor de constructii cu siguranta nu vor mai creste cu 10% la 3 zile. multi agenti imobiliari isi vor schimba meseria, si nu vei mai fi plimbat in nestire la case care stau sa se darame si nu au geamuri. vor dispare foarte multe afaceri “conjuncturale”, sau care nu sunt eficiente (fie au un singur client baban, fie se bazeaza prea mult pe linia de credit, fie marja de profit este mica, si scaderea volumului de afaceri va fi fatala). intr-un fel se va reveni la normalitate: vrei casa, no problem, dar va trebui sa dovedesti ca deja ai reusit sa strangi tu singur un procent semnificativ din valoarea ei. vrei sa ai profit? ok, dar tre sa ai o afacere pusa la punct. si cine stie, poate chiar o sa ne zambeasca vanzatorii din magazine? (sunt o optimista incurabila)

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

One comment to “next?”

  1. Asta ma gandeam si eu sa-ti zic, esti prea optimista, dar vad ca ai zis-o tu oricum 🙂

Leave a comment


− seven = 1