Rodiq » Page 'Tara Hategului'

Tara Hategului

Ce am descoperit (la un an dupa ultima mea escapada turistica in zona):
– primul furnal cu foc continuu din Europa, zace in paragina, s-a turnat aici o mare parte din fierul folosit la Tour Eiffel

– prima centrala electrica din Romania, la nici un km de furnal (construita de austroungari, normal)
– am vazut un drum roman, cioplit in piatra (chiar pe dealul de deasupra).
ps. o prietena usor carcotasa a observat: avem dovada clara, nici in 2000 de ani nu am fost in stare sa asfaltam un drum ….


– si un tunel de mocanita si viaductele de rigoare (ca dovada ca se poate, eu deja am pierdut pariul cu autostrazile, poate prin 2020? sa vedem viaductele si tunelurile pana la brasov?)
– am revazut biserica din Densus, de data aceasta cu alt ochi (de cand cu santierul vad doar fisuri, betoane, stropi si decoratiuni exterioare)

– am cunoscut un producator de produse 100% naturale de capra, si am aflat cate putin din calitatile lor, si din sirul de piedici care ii determina pe micii producatori locali sa renunte la cresterea animalelor.
– mi s-a confirmat o teorie mai veche: ochii mei sunt foarte ageri, daca vad neclar, este doar praful din aerul de bucuresti.
– am descoperit mersul cu trenul de noapte, la vagonul de dormit. am inchis ochii seara la Deva, si i-am deschis dimineata la Bucuresti. dormit ca in leagan. inca 2 ore de vise acasa, si am fost ca noua.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Reddit
 • RSS

10 comments to “Tara Hategului”

 1. Super !!!. Chiar mi-ai trezit interesul pentru o escapada 😀 interesanta 😉 .

 2. Pana la Biserica din Densush te-ai plimbat prin Tinutul Padurenilor, invecinat cu Tara Hategului, dar fara sa fie in Tara Hategului.

 3. Multumesc pt observatie. Din respect pt locuri, imi pare rau ca nu stiu mai mult. Am cautat pe net, wikipedia etc. si nu am gasit insa o descriere / harta cu zonele (Tara Hategului, Tara Padurenilor, Tara Motilor etc.), imi poti recomanda o sursa de informatie ?

 4. Poate te poate ajuta acest site:http://www.cjhunedoara.ro/index.php-meniuId=7&viewCat=142.htm.Nu este cine stie dar decit nimik…

 5. http://tarahategului.wordpress.com

  http://padureni.wordpress.com

  wikimapia e plina de informatii despre Tara Hategului si despre Tinutul Padurenilor

 6. salut, acum vad ca sunt mai bogate articolele (in vara parca era mai putin), multam pt sugestie! sper pe curand sa gasesc si o harta …

 7. harta Padureni:

  http://padureni.files.wordpress.com/2009/12/padurenihartam.jpg

  harta Tara Hategului:

  http://tarahategului.files.wordpress.com/2009/08/hateg.jpg

 8. multumesc!

 9. Multumesc ‘nicu’ ptr. harta cu Tara Hategului. Foarte folositoare !!

 10. @Pushu:
  nu era nevoie sa-i faci observatie, ca Densus nu se gaseste neaparat in Tinutul Padurenilor, ci face parte mai degraba din Tara Hategului…

Leave a comment


6 + five =