Rodiq » Page 'Iepure la cuptor cu legume'

Iepure la cuptor cu legume

Totul a plecat de la un restaurant din Bulgaria, unde am fost servita un iepure nu tocmai reusit. Ceea ce m-a motivat / inspirat sa incerc si eu sa gatesc, recunosc, un fel mult mai complicat decat am obiceiul.

Pasul intai, prinderea iepurelui. Am alergat serios si dupa un periplu de 2 zile l-am prins in Carrefour, la “congelate”.

Pasul doi, fezandarea. Am “sacrificat” o sticla de vin alb … Am lasat iepurele in frigider o noapte si o zi, acoperit in vin. In vin nu am pus apa – gasit pe internet ca nu e bine, sau alte condimente.

Pasul trei, la tava. Taiat in bucati mai mici, impanat cu usturoi, intr-o tava de teflon unsa cu ulei de masline. Am adaugat:

- rondele de morcov (din 2-3 morcovi), taiate marunt (morcov de la noi din piata, e usor lemnos, nu ca pe vremuri, n-ar fi avut nici o sansa sa se faca rondele mari)

- o ceapa medie taiata in 4

- cateva ciuperci taiate felii mari (doar cateva, aprox 6 ciuperci, nu mai multe)

- cartofi taiati cuburi (cu dichis, am ales din piata cartofi noi, tari, din aceia chiar foarte crocanti, s-au patruns foarte foarte incet) Am pus in tava max 1/2 kg.

- mult piper, multa sare

Am turnat peste un sos pe care l-am preparat astfel:

- un pahar de vin rosu de foarte buna calitate (aprox 200 ml)

- o rosie  mare rasa la razatoare – cam cat 2 rosii medii

- o jumatate de morcov ras marunt

- ulei de masline

- putina apa in completare, astfel in cat compozitia sa fie acoperita aproape in totalitate.

Carnea de iepurele are o usoara tendinta de amaraciune, mi s-a parut ca merge mai bine cu legume dulci (cartof si mai ales morcov).

Pasul patru, coacerea. Tava astfel pregatita am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu-spre mic.

Mi-am pus timerul sa sune cam din 15 in 15 minute (10 min spre final), la fiecare alarma am scos tava, am intors iepurele si am completat eventual cu apa, astfel incat friptura sa fie acoperita de sos in proportie de cel putin 3/4. A durat foarte mult (cel putin 2h), din cauza legumelor. Am avut norocul/ghinionul ca morcovul si chiar si cartoful (ff crocant) sa se patrunda greu, ceea ce a lasat timp fripturii sa se inmoaie. Cand totul a fost patruns, am scos tava din cuptor si am lasat-o peste noapte sa se omogenizeze si si sa se patrunda si mai bine componentele.

A doua zi servit cu couscous (se gaseste tot la carrefour), delicios!

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


seven + = 12