Rodiq » Page '2010, anul e-reader ?'

2010, anul e-reader ?

Amazon a anuntat deja ca a vandut mai multe carti electronice decat clasice de Craciun. Carcotasii au zis ca s-au contorizat si cartile gratuite, cumparate impreuna cu  kindle-urile achizitionate in plin sezon de cadouri. Uitandu-ma insa cat costa un kindle, mi se pare ca vestea e doar usor exagerata.

Stiu, e un subiect sensibil, si eu am nostalgia cartilor clasice. Dar sigur mi-ar place sa stau in varful patului cu o tableta in brate si sa citesc cartile pe care le am deja pe calculator. Am incercat cu laptop-ul si nu este confortabil. Doar sa nu apara prea multe tipuri de readere, sa nu inlocuiesc biblioteca de carti cu bibliteca de gadget-uri.

Cred ca viitorul este al cartilor electronice, dar nu as paria ca vor dispare librariile. Sunt curioasa ce se va intampla cu editurile. Cu siguranta ca vor pierde din putere, si sper in avantajul autorilor.

Din costul de fabricatie al unei carti va dispare cheltuiala cu printatul, depozitatul, distribuitul in librarii, chiria librariei, salariul librarului. Va ramane clar partea de marketing si promovare. Cat despre pretul cartii, vom vedea. Deja am auzit niste zvonuri ca variantele electronice sunt in multe cazuri mai scumpe decat suratele lor clasice. Deja are Amazon monopol? Poate ar fi totusi bine sa fie mai multe tipuri de readere …

Cum sunt, ca de obicei, o optimista, sper ca mai multi oameni vor citi mai multe carti si acesta nu poate fi decat un lucru bun.

O singura nelamurire am: daca am cumparat o carte electronica, si vreau sa o imprumut unui prieten, imi dau cu imprumut toata biblioteca cu device cu tot?

ps. am gasit pe net solutia amazon: incarc cartea mea online (o sa imi dispara de pe device) si prietenul o ia din contul meu online. Cand termina de citit, mi-o returneaza inapoi in cont.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


5 × eight =