Rodiq » Page 'pregatiri de vacanta'

pregatiri de vacanta

Sa incep cu inceputul, hartiile pentru viza

Sistemul de luat viza pare complicat dar e de fapt foarte simplu, se plateste taxa la banca transilvania, pe chitanta e un cod numeric pt programarea la interviu. La interviu e bine pe langa documentele standard (formularul completat online cu ceva timp inainte, si completat cu poza care se face imediat la un studio foto de langa ambasada) am adus si dovezi ale legaturilor mele cu tara. totul simplu, mai putin partea care ma asteptam sa fie cea mai simpla, extrasul de la banca. Cum am stiut ziua interviului (raspunsul se da pe loc), mi-am facut rezervarea de bilete de avion.

Au urmat restul de pregatiri (cu cat mai repede, cu atat mai bine), cu mii de multumiri prietenilor care mi-au dat aceste hint-uri pretioase:
– rezervari de hotel (www.booking.com, www.tripadvisor.com, www.venere.com, www.hostelworld.com), rezervari de bilete de tren (www.amtrak.com)
– gasit si citit ghid DK pt NY city (colectia DK este perfecta pt a afla ce e de vazut)
– gasit adaptor de priza (incarcatoarele de laptop merg si la 110V, dar nu se potriveste mufa, tre doar un mic adaptor de mufa).
– pregatit bagajul, verificat sa aiba la lacatel un mic rombulet rosu, semnul este pt vamesi, sa stie ca se poate deschide cu o cheie speciala. daca lacatul bagajului nu are semnul, vamesii nu pot sa il deschida usor, si il deschid cu forta, apoi mai ramane si desfacut in tranzit …
– nu m-am gandit sa verific telefonul, al meu nokia made in romania nu a prins semnal in state.
– am avut marea inspiratie sa imi iau in bagajul de mana pernuta colac pt somnic
– din timp (o sapt inainte pt banca mea, dar cateodata dureaza si 2 sapt) mi-am obtinut un card atasat unui cont USD, cu speranta ca o sa scap de o parte din taxe si comisioane.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


seven − 1 =