Rodiq » Page 'ny, day2'

ny, day2

Duminica. Ma trezesc, ma uit la ceas, 5 dimineata. Hm, normal ca doar e 12 dupa ora Bucurestilor … incerc sa dorm, insa nu e nici o speranta. Sunt treaza ca in miezul zilei. Pe la 7 dimineata nu mai rezist si cobor. verific programul la US Open, n-am noroc, l-au pus pe Nadal dimineata, in prime time este un american:
Mikhail Youzhny(RUS) vs. John Isner(USA)

Si timpul pt a testa continental breakfast. Seamana cu ce avem noi, dar nu chiar. Nici urma de legume sau proteine, la capitolul cruditati, doar fructe. Bananele sunt fierbinti, sigur le-au gatit inainte. In loc de paine, covrigei cu susan, au o mini ghilotina pt taiat fix pe jumate covrigeii sa intre in toaster. Si evident doghnuts glazurate. Gustos, dar in afara de calorii, nici o valoare nutritiva. Insa dupa o masa copioasa, lumea pare mai frumoasa.

Ca in orice duminica respectabila, plimbarica in natura. Mai exact, in Central Park. Vreme perfecta. Iar pozele, cat o mie de cuvinte.

Dar dupa atata plimbare, foame de lup.  Tot ca pt o duminica, brunch la o terasa italiana.  Supita zilei si paste cu sos untos. Yam yam.

Si cum tot e langa parc, de ce nu, o vizita la muzeul de istorie naturala. Ruda cu Antipa, dar mai instarita. Totul mare, explicatii simple si simpliste. Lume multa buluc. Frumos si pt exponate, si pt a observa poporul care observa exponatele.

Afara din muzeu, caldura mare. Moment perfect pt o inghetata. Gasit dupa cateva blocks restaurant italian cu reclama de gelaterie. Un chelner incearca sa ajute, nu e nimeni la inghetata, si nu sunt cupe. Merge sa caute, intre timp alt chelner sare sa ajute, explic, vor veni cupele. Bun, dar cupele tot nu vin. Al treilea chelner sare in ajutor, aude povestea, sa astept, vor veni. Vin cupele, dar nu stiu daca mai vreau inghetata, deja e povestea cam dubioasa. Dar sunt asigurata ca e buna si proaspata, de obicei se termina in aceeasi zi. La risc, dar chiar e buna. Cu forte proaspete, in metrou, spre Queens, catre arena principala de la US Open.

Este linia lui 7 pana la capat, alte emotii. Intru in vorba cu oamenii, sa verific. O domnisoara de varsta mea ma ajuta, si ea merge tot la US Open. Sta in Brooklyn si pt Queens ia trenul pana in Manhattan si din Manhattan in Queens, nu exista legatura directa, desi cartierele sunt invecinate. Si surpriza, este actrita. De data aceasta pe bune, joaca in piese de teatru. Bun. Queens, pe de alta parte, nu are nimic de a face cu cladirile luxoase din oras. Doar in parc la Flashing Medows e bine, si lume muulta muulta.

Pe arena lumea se strange usor usor, mai mult dupa inceperea meciului.
Meciul spectaculos, publicul tine la extrem cu dear John, se aplada si dublele greseli ale adversarului. John e un lungan, si da as dupa as. Rusul este mic, agil, calm, si puncteaza mingile decisive. Pana sa se dezmeticeasca John, pierde primul set. Dar setul doi serveste absolut incredibil, minge dupa minge se lovesc cu putere in peretele vertical al terenului. Se ajunge la tiebreak, si e egalitate la seturi. Un meci extrem de echilibrat.

Doar ca se face racoare, bate un pic vantul, si nu mai rezist decat cateva game-uri la meciul fetelor. Urmeaza lungul drum spre Manhattan. Nu stiu cum altii fac drumul acesta in fiecare dimineata. Sunt franta, si cad de oboseala. A fost o zi plina.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


three − 2 =