Rodiq » Page 'ny, day3'

ny, day3

Gata cu jet leg-ul, am dormit muuult si bine …. undeva aproape de pranz hopa sus in Empire State Building. De Labor Day, ca la noi la balci. Lume peste lume, sa se calce in picioare nu altceva. Noroc ca au gard solid sus 🙂

Vremea superba. Americanii, negustori pana la capat: la intrare iti fac poza pe fundal albastru si iti dau un tichet cu cod de bare, la iesire iti dau in brate pozele de album prelucrate cu zgarienorii pe fundal si daca vrei sa le pastrezi, marchezi 20 de coco …

Orasul foarte frumos de sus, curat, si nu mai are mirosul apasator. Un miros aparte, ceva intre teancul de coco si aerul care iese din metroul bucurestean (sau poate banii miros a NY si nu stiam eu pana acuma).

Astazi o alta specialitate americana: mancarea mexicana! Hot dar bun 🙂 si au conceptul de extra meat in salata 🙂 pe gustul meu.

Bun, si am trecut la partea organizatorica, mutatul de la un hotel la altul. Totul a mers bine, si pe drum am rezolvat si pb cu telefonul. Gasit unul la 9.99 dolari, cu cartela, blocat insa si in plus nu trimite nici macar sms-uri internationale, nu mai vorbesc de roaming… dar mai bine decat deloc. Oricum aici telefoanele deblocate sunt ff rare si scumpe.

Si cum s-a racorit si s-au lungit umbrele, am plecat iar la plimbare, cu aparatul foto in mana. M-am ratacit pe niste stradute si am nimerit intr-un cartier de consulate. Tare dragute,  consulatele sunt in casute inguste lipite eventual de cafenele sau de case de-ale localnicilor. M-am prins ca erau consulate dupa semnul de no parking.

La doi pasi de ele biserici celebre, bine incastrate in zgarienori si in aromnie perfecta cu ei. Pentru prima data vad si homelessi in NY, este la o biserca o actiune pentru ei si sunt un grup mare. Ma jenez sa fac poze.

Orasul acesta este plin de contraste. La doi pasi Trump Tower, Tiffany’s, Ferrari, Louis Vuitton etc. etc. La Trump Tower este si un spatiu public, asa ca merg si in interior, unde dau de … Starbucks 🙂 moment perfect pt a savura o cafea.

Gata cafeaua, si a venit ora magica, se intuneca dar e inca zi, s-au aprins si luminile orasului.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


− 4 = zero