Rodiq » Page 'ny, day6 '

ny, day6

Dureroasa trezirea la 7 dimineata. Imi promit sa nu mai imi programez nimic asa devreme intr-o zi de vacanta.

Dar in Battery Park imi dau seama ca a meritat. Nu este coada, iar feribotul pe jumatate gol. Am cu mine micul dejun fancy (sandwich cu paine graham si legume / cafea si salata de fructe) si deja ma loveste mirosul de E-uri de langa stand-urile de hot dog.

Este o zi minunata, vederea spre oras magnifica.

Statuia Libertatii este foarte eleganta in dimineata aceasta. Si povestea ei minunata. Primita cadou de la francezi, a asteptat cativa ani pana cand americanii au strans fondurile pt a construi piedestalul. Un tip destept Pulitzer, jurnalist, a venit cu ideea sa publice in ziar numele celor care fac donatii. Majoritatea banilor s-au strans cu donatii de mai putin de 1$ , iar tirajul ziarului a ajuns la cote astronomice. Structura de rezistenta  a statuii a fost gandita de un tip Eiffel. etc. etc.

Dupa am timp sa savurez Ellis Island. un must pt un glimpse in natura americana. Orasul a fost construit de imigranti, fericiti ca au plecat de la mai rau (saracie lucie si/sau persecutii), intr-o tara unde macar generatiile urmatoare au avut sansa unei vieti mai bune. Valuri valuri, de la sclavii adusi cu forta din Africa pana la imigrantii veniti cu vapoarele cu aburi au muncit 15 ore pe zi  pana la epuizare si au construit tot ce vad eu acum in jur.

Este iarasi o zi plina, next stop: Muzeul Metropolitan. Biletul de intrare (obligatoriu) costa cat te lasa inima, de la 1 cent in sus. Colectia de arta impresionanta. Am impresia ca sunt la Luvru. Intr-o dupa amiaza nu am timp decat pentru pictura europeana. Muzeul inca nu s-a inchis, dar deja sunt epuizata. Dar pt ca sunt in zona, gasesc un strop de energie pt a savura Upper East Side, o zona rezidentiala cu unele dintre cele mai frumoase case din NY.

La hotel atipesc, cu gandul sa ies mai tarziu intr-un club de salsa, dar ma trezesc a doua zi.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


× six = 12