Rodiq » Page 'Washington'

Washington

Imi pare o alta tara, dupa NY. Spatii largi si foarte largi, liniste, oameni calmi, fara imbulzeala.

Zona centrala este intinsa si distantele mari. Bulevarde largi, cladiri cu putine etaje,  institutii si muzee, in stil roman.

O zi intreaga mi-a luat sa vizitez jumatate: Capitoliul, Library of Congress, Curtea Suprema de Justitie. Library of Congress, atat de vesel ornata pe dinauntru, m-a surprins cel mai tare. Ma legasem la ea pe net cautand in terminal isbn-uri… cu totul alta perspectiva acum:

Din fata Capitoliului am trecut pe “marea peluza”, avand de o parte si de alta muzeele Smithsonian. Am inceput cu cel de istorie, o alegere inspirata. La etajul 3 sunt prezentate cu desene, machete si filme, ca pentru copii mici, in ordine cronologica, razboaiele Statelor Unite. Au meritat o dupa amiaza intreaga iar cu ultimele puteri nu am ratat bucataria lui Julia Child:

Si pt ca muzeele sunt punctul forte al orasului, am vizitat si muzeul de arta – nu in aceeasi zi! Dar am avut timp si putere doar pt colectia europeana, si special pentru oameni ca mine, am apreciat organizarea cronologica a colectiei. Mi-a parut rau ca nu am avut mult timp pentru sculptura, o aripa intreaga cu Degas si Rodin (muzeele din Washington se deschid tarziu si se inchid devreme).

Insa cel mai “adevarat” de departe Aerospace Museum, de la capsulele din programele Gemini si Apollo la avioanele din razboaiele mondiale si din primele linii comerciale. Extra:  explicatii for dummies despre zbor si motoarele cu reactie.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


× one = 5