Rodiq » Page 'Manifestatiile, varianta fara tv'

Manifestatiile, varianta fara tv

A inceput vineri cand am vazut pe facebook o intrebare “care este demonstratia oficiala pt Arafat, ca s-au propus 2?” Mi-am zis ah, cat de tipic romanesc. Sambata seara aveam drum prin oras si cu mirare am constatat ca nu am putut traversa in masina piata universitatii. Nici o pb, am mers pe jos, pe langa trupele de jandarmi care incepusera sa vina. Deja de duminica au inceput telefoanele, am dedus eu ca s-a dat in direct la tv (n-am tv si ma amuza mereu cum orice ajuns pe sticla capata proporti gargantuesti). Deja pe luni era clar, se protesteaza. Mergeau (si merg inca) la proteste oameni de langa mine. M-am bucurat nespus.

Chiar daca era evident ca partidele din opozitie vor incerca sa se puna in fata oamenilor nemultumiti si sa profite pentru cateva procente in plus la sondaje. Chiar daca nu exista acum solutie politica (voi merge ca de obicei sa votez, desi n-am  inca idee cu cine). Chiar daca nu avem o clasa politica adevarata (si am vazut de cateva ori reactia tinerilor entuziasti cand au vazut cuibul de viespi din organizatiile partidelor cu traditie).

Ma bucur de demonstratii. Ma bucur ca traiesc intr-o democratie. Ca pot sa scriu liber pe net parerea mea proprie si personala despre asta. Si ca si altii pot sa faca acelasi lucru.

Si ma bucur ca in sfarsit romanii au iesit din apatie. Foarte tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Cum sa nu traiasca politicienii intr-o bula de sticla, daca  nu ne aud niciodata?

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • RSS

Leave a comment


× six = 48